Landelijk Diaconaal Vakantiewerk

Van de diaconie….Lekker op vakantie !!

Jaarlijks genieten meer dan 2.300 mensen van een vakantieweek, die het VakantieBureau organiseert in nauwe samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland. Keuze uit meer dan 60 weken. Het VakantieBureau heeft meer dan 50 jaar ervaring met de organisatie van vakanties voor iedereen voor wie het niet (meer) zo eenvoudig is alleen op vakantie te gaan. De vakanties zijn bijvoorbeeld bedoeld voor:

  • ouderen die het moeilijk vinden (weer) op vakantie te gaan. U kunt kiezen voor een verblijf in De Werelt of in Dennenheul
  • (echt)paren van wie een van de partners of misschien allebei (eenvoudige) hulp nodig hebben:
    U kunt uw vakantie doorbrengen in De Werelt, maar ook in het F.D. Roosevelthuis
  • gasten die zijn aangewezen op intensieve zorg:
    U bent van harte welkom in De Werelt en in het F.D. Roosevelthuis

Verder zijn er weken voor speciale doelgroepen, zoals

Om alle gasten van een week vakantie te laten genieten, zijn veel vrijwilligers nodig. Het vrijwilligerswerk in een vakantieweek is absoluut niet te vergelijken met de gewone werksituatie. Gasten en vrijwilligers zijn in een vakantiestemming en er is geen sprake van werkdruk. Er is tijd en aandacht om extra zorg aan de gast te besteden en om - naast de zorg - ook de gast te begeleiden bij de vakantieactiviteiten.
De vakanties vinden plaats op prachtige locaties. Zo zijn er weken in VakantieHotel De Werelt in Lunteren, vakantiecentrum F.D. Roosevelthuis in Doorn en VakantieHotel Dennenheul in Ermelo. Sinds een paar jaar staat ook een vaarvakantie met het schip de Prins Willem-Alexander op het programma. Ook is er een nieuwe locatie in Limburg bijgekomen (een verbouwde kasteelboerderij in Mechelen)

 

Ankie van der Wiele
contactpersoon landelijk vakantiewerk
(ook voor inlichtingen vrijwilligers)
tel: 0164-258449 email: wielewal@tele2.nl

 

Onderstaande foto's geven een goed beeld van de activiteiten ter plaatse.

{AG}diaconaat/vakantiewerk{/AG}

Inlogformulier