Nieuws en Beleid omtrent de kerkdiensten 1 juli (aangepast bericht)

Geel gearceerd zijn de aanpassingen in de tekst.

 

De overheid heeft besloten de coronamaatregelen per 1 juni te versoepelen, en per 1 juli nog verder.

Dit betekent voor ons als gemeente dat we gelukkig weer kerkdiensten mogen houden per 1 juli met 80.
De richtlijn staat 100 kerkgangers toe, maar met 1,5 m afstand is de capaciteit van de kerkruimte niet groter dan 80.

Het is verplicht dat kerkgangers zich van tevoren aanmelden.
Dat kan bij de koster, Ans de Laater - dit kan op twee manieren:

1. Via het onderstaande aanmeld-formulier:
Pas na terugkoppeling hoort u of er voldoende plaats is en of u welkom bent.

{uniform form=7/}


2. Via de telefoon op telefoonnummer 06 30194696, in de week voor de kerkdienst van ‘s maandags 10 uur tot vrijdags 17 uur. Als het maximum is bereikt, worden bellers – indien gewenst – bovenaan de lijst van de week erna geplaatst.

Bij het telefoongesprek wordt u gevraagd de volgende vragen beantwoorden:
 - Heeft u recent of momenteel klachten die corona-gerelateerd kunnen zijn, zoals hoesten, keelpijn, smaak- reukverlies, koorts?
 - Bent u de afgelopen 7 dagen in contact geweest met iemand die positief is getest voor corona? 

Indien een van deze vragen (of beide) met ja wordt beantwoord, mag u niet worden geregistreerd.
Deze vragen zullen opnieuw gesteld worden bij betreding van de kerk voor de kerkdienst.

U wordt op het hart gedrukt zondags tijdig te verschijnen, gezien het feit dat u door de toelatingsprocedure zult moeten wachten voor u de kerk in kunt.
Vóór de kerk wacht u in een rij, op anderhalve meter afstand. Bij verwachte neerslag, wordt aangeraden een paraplu mee te nemen.

U betreedt een voor een het halletje (huisgenoten tegelijk) en wordt daar gecheckt op registratie en op uw actuele gezondheidssituatie. Als dat allebei in orde wordt bevonden, wordt u naar uw plaats in de kerkruimte begeleid. De leen-liedboeken worden niet gebruikt. De garderobe ook niet, evenmin als de toiletten, tenzij het niet anders kan. In de kerk geldt een strikt eenrichtingsverkeer: ingang Bolwerk, uitgang Thomas de Rouckstraat. Heen door de kerkzaal, terug door de gang.

Ook bij de zitplaatsen wordt anderhalve meter afstand aangehouden (behalve voor huisgenoten). De plekken worden gemarkeerd door liturgieën.

Vanaf augustus is er tijdens de kerkdienst weer beperkte gemeentezang, naar aanleiding van een risicometing is deze positief voor ons kerkgebouw uitgevallen. Het betekent dat het verantwoord lijkt om ongeveer 20 minuten per kerkdienst kunnen zingen met maximaal 80 personen.
Voor meer informatie omtrent de gemeentezang: Protocol: Zingen in de kerk

We handhaven nog wel dat er geen collectezakken rondgaan en is er geen koffiedrinken achteraf.

Bovenstaande is een sterk verkorte samenvatting van het verplichte Gebruiksplan, dat is goedgekeurd door de kerkenraad. Het hele document zal worden gepubliceerd op de website. Deze is HIER terug te vinden.

De kerkenraad heeft verder besloten geen openstelling te geven voor de boekenmarkt en het inloophuis.
Voor meer informatie: Inloophuis en boekenmarkt - openstelling kerk


Bij dit alles houden we ons strikt aan de regels die de rijksoverheid stelt. Die kunnen veranderen en dan passen we ons aan. Dat doen we óók, als uit de praktijk blijkt dat dat nodig is. Het is de verantwoordelijkheid van de kerkgangers zich goed te informeren over de overheidsregels en adviezen.

Al met al blijven we zitten met een dubbel gevoel. Aan de ene kant blijdschap dat we weer gezamenlijk naar de kerk mogen. Aan de andere kant voelt het vreemd dat dat gepaard moet gaan met zoveel restricties. Laten we er samen het beste van maken, met de grootst mogelijke zorg voor de gezondheid van onszelf en onze naasten.

Rindert Peerbolte
kerkrentmeesters@protestantsekerkbergenopzoom.nl

 

 {AG}tijdelijk/gebruiksregels{/AG}

 

Inlogformulier