Wanneer dansen de muizen?

Wanneer dansen de muizen?

Dat was misschien een leuke vraag geweest voor onze pubquiz tijdens de High Tea begin augustus. Ik moest aan die vraag denken toen ik hoorde dat heel wat Nederlanders zich momenteel niet al te best houden aan de anderhalve-meter-regel.

U weet het: de muizen dansen als de kat van huis is! Met all e respect gezegd: het leek er wel op dat deze situatie in ons land ging heersen toen premier Rutte en minister De Jonge op vakantie gingen.

Ik dacht dat ze, na die slopende maanden vanaf februari/maart, al lang op reces waren toen ik (zelf op vakantie) op de camping hoorde dat Mark Rutte rond 18 juli nog zeer aanwezig was, dagen lang, op de Europese Top in Brussel.

Het kabinet doet te weinig en is onvoldoende zichtbaar, bromt de oppositie. Zo gaan de voorschriften slijten! Sorry, maar hoe volwassen zijn we nu met ons allen? Zit die 1 ½ meter na vijf maanden nu nòg niet in onze genen? Kan de kat niet van huis?

We zijn een mondig volkje en hebben allemaal onze mening en onze bedenkingen, gevoed door de media. Top-viroolog prof. Marion Koopmans zei een paar maanden geleden: Een probleem is wel dat we in ons land zo’n 17 miljoen zelfbenoemde amateur-virologen hebben!

Maar soms is het goed om te luisteren naar mensen die ècht verstand van zaken hebben. En de muizen? Die stoppen voorlopig even met dansen.

W. Lolkema.

Inlogformulier