Van de voorzitter - Regelingen

RIVM, Rutte en Regelingen vanaf 1 juni 2020

De R is weer in de maand (zie titel)… vroeger kregen we van onze moeder in de maanden met een R extra vitaminen en levertraandruppels. Met het gebrek aan verse producten in de winkel, mochten we immers niet ziek worden en sterk blijven. De R-ren in deze titel gaan misschien óók wel over de voorwaarde dat we niet ziek mogen worden en sterk moeten blijven. In geestelijke zin dan en in gevoelszin. En het lijkt erop dat we door de nieuw regelingen en nieuwe protocollen ook weer vitaminen krijgen toegediend! De vitaminen van elkaar weer meer mogen ontmoeten, het uitzicht op hervatting van kerkdiensten, en meer naar buiten kunnen. Want inmiddels heb ik van veel mensen begrepen dat ze er goed de balen van hadden, van de intelligente lockdown. Maar…. het betekent niet dat corona ons niet meer kan vatten, het betekent niet dat we geen risico’s meer lopen, het betekent dat we met volle verstand voorzichtig met elkaar om moeten blijven gaan. Geen risico’s lopen die niet nodig zijn.

Het moderamen heeft afgelopen woensdag vergaderd en besloten om de richtlijnen van de overheid aan te houden en het landelijk protocol van de Protestantse Kerk te volgen.


Wat betekent dat?

Vanaf 1 juni zullen we – naast het “online” vieren - samenkomen met maximaal 30 mensen in de kerk. Daarvoor hebben we procedures nodig en een “streng” beleid. We hebben een Corona- werkgroep gevormd die zich daarover gaat buigen. Het betekent bijvoorbeeld een vaste routing in de kerk, ingang en uitgang, vaste plaatsen in de kerkbank op 1,5 meter afstand, hygiënische maatregelen, bijvoorbeeld desinfecterende gel in de gangen, en reserveren van je plaats. Natuurlijk gaan ook wij bij de ingang vragen of u goed gezond bent en geen klachten heeft en hebben we beleid voor het gebruik van microfoons en zingen.

We gaan de juni maand gebruiken om dit te testen, zodat we goed voorbereid de juli maand in kunnen, want wellicht kunnen we dan weer met maximaal 100 mensen samenkomen. Uiteraard blijven de adviezen van de overheid te allen tijde leidend. Mochten deze wijzigen, dan kan dit advies komen te vervallen.


Opmars

De komende twee weken gaan we aan de slag en de uitdaging graag aan. Er komen veel regels om rekening mee te houden. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de kerkdiensten. Het blijft bij alles wat we doen belangrijk om je te houden aan de basisregels: vermijd drukte, houdt anderhalve meter afstand, let op hygiëne en dergelijke. Toch zijn we blij met deze R in de maand: we zijn blij over het feit dat we weer samen kunnen komen! De broodnodige vitaminen en mineralen, een multi-complex en daarmee een “geestelijke” krachtpatser, waar we zo naar verlangen. We houden jullie op de hoogte.

 

Een hartelijke groet, Charlotte Verbraak- Voorzitter