Van de Voorzitter

Van de voorzitter

We zijn inmiddels twee weken verder. Voor u ligt de tweede nieuwsbrief in coronatijd. Deze nieuwsbrief heeft 8 nieuws-items voor de komende periode.

De situatie rondom het coronavirus is doorgedrongen en de gevolgen voor de manier waarop wij kerk zijn de komende periode ook. We sluiten aan bij de maatregelen van de regering en het RIVM. We zullen daarom voorlopig tot 1 juni 2020 op de huidige wijze doorgaan met kerk zijn. Dit betekent dat tot en met 1e Pinksterdag 31 mei alle kerkdiensten zijn verboden. Ook alle andere kerkelijke bijeenkomsten en vergaderingen kunnen niet doorgaan. Alleen zo kunnen kerken waar mogelijk de mobiliteit verminderen en de fysieke ontmoeting vermijden, nodig om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor uitvaarten en huwelijken, hierover hebben we al eerder bericht.

We ervaren dat moeilijke tijden ook weer leiden tot het aansporen van creativiteit, vooral in het zoeken van vormen van elkaar bereiken en eredienst vieren. Mooie acties komen tot stand. Zo gaan we morgen via onze facebookpagina voor het eerst een livestream doen van de kerkdienst. Dus als je live wilt meekijken en luisteren, check dan hier in!

Daarnaast zal er ook een video worden geplaatst op de website van de kerk. Dus heb je geen facebook, dan kun je toch terugkijken. Daar zit natuurlijk wel een vertraging op, we doen ons best dit zo snel mogelijk zondag online te hebben.

We krijgen veel positieve reacties op alternatieven die we zoeken en de manier van communiceren en in contact blijven. De digitale nieuwsbrief is goed ontvangen. De piramide van nabijheid wordt door veel gemeenteleden als fijn ervaren. Gelukkig. Bedankt voor de terugkoppeling, dat waarderen we zeer. Heb je nog goede ideeën, of een vraag of opmerking over het “kerk zijn” in deze tijden, laat het ons dan alstublieft weten via de bekende telefoonnummers of email-adressen.

Namens het moderamen van de kerkenraad wens ik u gezondheid toe en ondanks de isolatie een fijne week.

Een hartelijke groet, Charlotte Verbraak